Studiu in urma campaniei nationale European Mobility Week desfasurata in parcul Izvor intre 17-18 septembrie

In zilele de 17 si 18 Septembrie 2016, cu ocazia Zilelor Bucureștiului și a Zilei Mondiale a Ozonului, locuitorii capitalei au avut parte de un festival ECO intitulat ‘Viata Verde’ București care s-a desfășurat în parcul Izvor. Evenimentul a fost initiat de Asociația Pachamama Romania, Asociația Connections România, Universitatea Ecologică București și Asociația Pădurea Copiilor, fiind sprijinit de Primaria Municipiului București, ALPAB și Primăria Sectorului 5.
Pentru că în aceeaşi perioadă a avut loc si Săptămâna Europeană a Mobilităţii (16 – 22 Septembrie 2016), Europeam Mobility Week Romania s-a alaturat evenimentului si a petrecut cele doua zile de weekend alaturi de bucurestenii iubitori de miscare. Prilejul a fost unul bun si pentru a colecta informatii cu referire la comportamentul cetatenilor in privinta mobilitatii urbane.
Astfel, am construit un chestionar (Ai ales mijloc de transport diferit?) si am discutat cu cei dornici sa imparatasesca ideile si atitudinea lor fara de mijlocele de transport in comun (aproximativ 200 de persoane). Bineinteles ca am plecat dotati cu cateva premii pe masura implicarii si am oferit din ora in ora articole sportive, prin tragere la sorti.
Fericitii castigatori sunt: Culia Alina, Alexandru Adrian, Rizescu Alexandru, Popa Mihaela, Mera Alexandra, Lungu Alexandra, Radulescu Stefan, Valu Georgiana, Petre Claudia, Nakamaki Ami
Rezultatele sondajului pot fi vizualizate in continuare, dar pot fi si descarcate in format PDF.

 

 

Cum evaluati traficul din orasul dumneavoastra?

De cate ori folositi masina personala pe saptamana?

De cate ori folositi transportul in comun pe saptamana?

De cate ori folositi bicicleta pe saptamana?

Ce propuneri de imbunatatire a transportului in comun si a infrastructurii aveti pentru autoritati?

In situatia in care detineti masina persoanal/serviciu sunteti dispus(a) sa utilizati pentru o parte din traseul dumneavoastra obisnuit si alte mijloace de transport?

Oct, 07, 2016

0

SHARE THIS