Saptamana europeana a mobilitatii sau sa mai si pedalam!

Nu știu câți dintre voi ați auzit de Săptămâna Europeană a mobilității, dar vă zic că e un eveniment menit să atragă atenția asupra siguranței mediului. Din păcate, poluarea a atins cote alarmante, iar în marile orașe e o problemă de interes, formându-se smog sau ploaia acidă. Vorbim acum și de România, pentru că nici țara noastră nu e ferită de pericole. Nu stăm într-o bulă de sticlă menită să ne protejeze, deci trebuie să fim noi responsabili și să avem grijă de planeta noastră și de resursele ei. MobilityWeek.ro e menit să ofere informații și să ne țină la curent cu calendarul evenimentelor ce vor avea loc în fiecare oraș. Pentru că da, în această perioadă sunt programate diverse jocuri, consursuri și manifestări educaționale, menite să ne inspire să protejăm mediul în care trăim.

În săptămâna mobilității e important să conștientizăm importanța activităților pe care le facem pentru o planetă mai curată și mai sigură. De exemplu, se promovează mersul cu mijloacele de transport în comun și bicicletă în loc de mașina personală. Să mai și pedalăm, mai ales dacă vremea o permite, pentru că astfel contribuim la un mediu sănătos. Și ne menținem și noi în formă! Mijloacele de transport în comun sunt o alternativă bună pe vreme rea, dar când e cald și bine, parcă mai degrabă ai lua bicicleta și te-ai bucura de soare și de aer. Autobuzele sunt extrem de aglomerate de obicei, așa că mai degrabă aleg varianta mai ”aerisită” și mai practică.

Mai multe vezi pe Facebook pentru orice nelămuriri, ai și poze, și filmulețe de la manifestări. Și ia serios în considerare bicicleta, mai ales în București, unde traficul e îngrozitor și ar avea nevoie de o decongestionare. Plus că s-ar mai reduce și poluarea sonoră, întrucât mulți sunt ”îndrăgostiți” de claxon și-l folosesc excesiv. Deci mersul pe bicicletă are atât avantaje pentru mediu, cât și pentru noi.

AR FI TOTUȘI MULT MAI OK SĂ NU FIE NEVOIE DE ZILE SPECIALE PENTRU A NE ÎNDREPTA ATENȚIA ASUPRA POLUĂRII. AR FI BINE SĂ NE DĂM SEAMA ZI DE ZI DE CEEA CE FACE RĂU PLANETEI, FĂRĂ ÎNDEMNE SUPLIMENTARE. DAR NICIODATĂ NU E PREA TÂRZIU, IAR SĂPTĂMÂNA MOBILITĂȚII E CLAR O OPORTUNITATE!

Sursa: https://paginidezisinoapte.ro/saptamana-modiala-mobilitatii/

Feb, 28, 2017

0

SHARE THIS