Do the right mix… and win!

Întotdeauna mi-a plăcut să merg pe jos. Nu din cauză că am rău de maşină şi nici pentru că aş fi prea fiţoasă cu condiţiile oferite de transportul public din România. Pur şi simplu pentru că îmi place să fac puţină mişcare de dimineaţă, în drum spre muncă, cu ocazia asta mai arunc un ochi şi în vitrinele magazinelor, la oamenii de pe stradă, mă mai şi plimb (în pas vioi, e adevărat, dar mă plimb) 🙂

Îmi aduc aminte când stăteam cu chirie în micro 11. A durat câteva luni apoi m-am mutat… în acelaşi cartier. În 90% din zile mergeam pe jos până la serviciu. Făceam cam 40-45 de minute. Am picioarele scurte, deh, genetica :)). Dar îmi plăcea.
Iarna, cu frigul ăla de-ţi îngheţa sângele în vene, mă încălzeam serios până ajungeam la serviciu – avantajul mersului pe jos. Primăvara mă bucuram de peisaj. Vara mă bucuram în voie de răcoarea dimineţilor, fără să fie nevoie să mă înghesui în autobuz… la ora la care toată lumea mergea la muncă şi abia dacă găseai loc în picioare. Toamna, de obicei, optam pentru autobuz. Şi se mai întâmpla în zilele în care mă trezeam cu 10 minute mai târziu.

Cred că acesta-i cel mai bun mix urban. Mers pe jos + autobuz din când în când. Bine, admit, valabil pentru oraşele şi municipiile mici.

Mi-ar fi plăcut la nebunie să merg la serviciu cu bicicleta, o plăcere redescoperită de curând. Dar… în primul rând încă nu am bicicletă şi nici nu e una dintre priorităţi momentan (d.p.d.v. financiar). În al doilea rând, mă gândesc că depinde mult unde lucrăm, că de multe ori nu avem unde să lăsăm bicicleta. Plus că mai e cazul în care terminăm programul târziu, ceea ce înseamnă întuneric, ipoteză din care rezultă că o să fiu fugărită de câini comunitari tot drumul dacă nu pedalez cu spor.

 

Apropo de subiectul acesta, Comisia Europeană a dat startul unei campanii prin care vrea să scoată în evidenţă că cea mai bună metodă de a ne deplasa prin oraş este print-un mix de mijloace de transport. Ai şansa să câştigi un voucher de 400 ron la Decathlon dacă îţi faci un selfie în care să arăţi cum foloseşti oricare dintre mijloacele de transport (scuter, bicicletă, metrou, autobuz, trotinetă etc.). După ce faci fotografia, o încarci pe facebook în aplicaţia Do The Right Mix şi eşti înscris automat în concurs. Baftă, dragii mei! Dacă vreunul dintre voi pune mâna pe un voucher, sunteţi datori cu un suc 😉

16 octombrie 2014, Ioana Radu
Sursa: http://ioanaradu.com/therightmix/

May, 02, 2016

0

SHARE THIS