Miscarea in aer liber si utilizarea bicicletei ne ajuta sa fim mai sanatosi si sa avem un mediu mai curat

Daca este un lucru de care avem nevoie cu totii acela este miscarea, exercitii fizice si cat mai mult timp petrecut in natura, in aer liber. In loc sa stam ore bune pe o canapea in fata televizorului sau a calculatorului putem a iesim in parcuri sau la evenimente organizate, de exemplu Mobility Week, cu bicicleta, sa facem cat mai multa miscare si sa ne asiguram un stil de viata cat mai sanatos. Utilizarea bicicletei in Bucuresti este cu atat mai recomandata cu cat sunt foarte multe masini care polueaza excesiv, bicicleta nu este un mijloc de transport poluant, oricine o poate folosi, de la copii la adulti.

Avantajele plimbarilor in aer liber cu bicicleta tin de antrenarea musculaturii care ne permite sa avem o mobilitate mai mare, de somnul mult mai odihnitor dupa cateva ture cu bicicleta, sistemul imunitar este ajutat sa functioneze corect, creierul este mai bine oxigenat, sistemul cardiovascular este ferit de afectiuni grave. Prin Saptamana Europeana a Mobilitatii organizatorii si-au propus sa promoveze mobilitatea urbana durabila, sa schimbe comportamente, sa elimine pe cat posibil sedentarismul. In egala masura utilizarea bicicletei in Bucuresti si Saptamana Europeana a Mobilitatii pot contribui la sensibilizarea autoritatilor pentru organizarea de activitati destinate cresterii gradului de constientizare a problemelor din marile orase legate de poluare si punerea in practica a unor masuri permanente pentru imbunatatirea situatiei transportului durabil in plan local. Pornind de la utilizarea bicicletei in Bucuresti in zonele special amenajate campania de promovare a mobilitatii a contribuit la gasirea unor solutii inovatoare de reducere a utilizarii automobileleor si a emisiilor acestora. Simpla utilizare a unor biciclete pentru copii sau pentru adulti poate contribuie la evitarea unor probleme legate de poluarea aerului, poluarea fonica, ambuteiajele dispar, accidentele sunt mai putine, problemele de sanatate nu se mai acutizeaza.

Utilizarea bicicletelor in marile orase din Romania este o solutie pe termen lung pentru o mai buna gestionare a traficului local, oamenii pot sa isi mentina starea de sanatate in limite normale, isi pot imbunatati viata si calitatea ei, pot invata sa raspunda unor noi provocari intr-o maniera care nu are nimic de-a face cu poluarea sau cu folosirea masinilor. E foarte important sa intelegem ca miscarea inseamna viata, exercitiile fizice sunt mult mai eficiente decat un pumn de medicamente pentru preventie, mersul pe bicicleta este mult mai sanatos decat butonatul unui telefon sau al unei tablete. Mai multe detalii despre Mobility Week, despre importanta miscarii si ideile din spatele campaniei gasiti pe Facebook si pe site-ul oficial al organizatorilor.

Sursa: http://stiluldeviata.ro/miscarea-in-aer-liber-si-utilizarea-bicicletei-ne-ajuta-sa-fim-mai-sanatosi-si-sa-avem-un-mediu-mai-curat/

Feb, 28, 2017

0

SHARE THIS