CARE SUNT PASII DE INSCRIERE?

  • Convinge-ti colegii sa participe la aceasta initiativa
  • Completeaza formularul de mai jos (vei primi detalii suplimentare imediat dupa trimiterea lui)
  • Inscrie initiativa si pe mobilityweek.eu pana la 10 septembrie 2017
  • Trimite-ne o dovada (poze, clip video) cu initiativa ta la adresa comunicare@apt.ro pana pe 25 septembrie 2017
  • In saptamana 25-29 septembrie afli daca initiativa ta este castigatoare.
 
Pentru primarii, acceseaza zona albastra, iar pentru scoli sau ONG-uri, acceseaza zona galbena.
none

CE INITIATIVA POTI INSCRIE?

Iti lasam mai jos cateva exemple prin care poti participa, insa orice alta idee este binevenita.

Mobility Awareness

Actiuni prin care promovezi mobilitatea comuna si inteligenta in randul cetatenilor sau colegilor. De exemplu: materiale de informare, evenimente precum conferinte, workshop-uri sau campanii online. In cazul scolilor si companiilor, organizarea unei intalniri de dezbateri pe tema mobilitatii si a efectelor asupra naturii (periodic sau punctual in cadrul mobility week).

Public transportation day/week

Incurajeaza angajatii, colegii sau elevii sa imparta aleaga un mijloc de transport in comun in saptamana europeana a mobilitatii. Contribui la evitarea blocajelor in trafic si la imbunatatirea calitatatii aerului.

Bike to Work

Sustine promovarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ. Stabileste o zi sau o saptamana in care angajatii vin cu bicicleta la birou. Economisesc spatiu si energie si nu genereaza nici zgomot, nici poluare, fiind eficiente si sanatoase.

Bike to School

Stabileste o zi in care elevii sunt incurajati sa vina cu bicicleta la scoala sau in care promovati mersul pe bicicleta, iesind la finalul orelor de curs impreuna cu bicicleta in oras.

Car share

Incurajeaza angajatii, colegii sau elevii sa imparta masina in drumul lor. In loc de 4 masini pentru 4 persoane care se deplaseaza spre aceeasi destinatie, pe strada va fi doar una. Contribui la evitarea blocajelor in trafic si la imbunatatirea calitatatii aerului.

Car free day

Aceasta actiune este dedicata primariile, acestea avand autoritatea sa aleaga o strada pe care sa o inchida autoturismelor, lasand circulatia libera pentru celelalte mijloace de deplasare (bicicleta, role, mersul pe jos). Astfel, va fi o zi cu un consum de combustibil redus si o calitate a aerului imbunatatita.

Free bike rental

Fie ca esti companie privata sau primaria unui oras din Romania, poti alege sa organizezi o zi sau mai multe in care sa oferi publicului posibilitatea de a inchiria gratuit biciclete. Astfel, stimulezi utilizarea mijloacelor alternative de transport, dar si miscarea in aer liber.

City tour by bike

Indiferent de tipul de organizatie sau institutie in care te afli, poti fi promoterul explorarii orasului cu ajutorul bicicletei. Alege o zi in care organizezi un tur cu bicicleta prin care participantii viziteaza si descopera locuri frumoase in propriul oras. Tururile cu bicicleta ofera beneficiul de a opri oriunde doriti, de a descoperi magazine, cafenele, galerii si obiective turistice situate pe strazi secundare.

Walking streets

Alege o zi sau mai multe in care persoanele din comunitatea ta (colegi, angajati sau elevi) sunt incurajati sa se deplaseze pe jos (intreg traseul sau o portiune din acesta) dimineata sau la finalul zilei, in drumul spre casa. Un program regulat de miscare sustine sanatatea pe termen lung si duce la o crestere a calitatii vietii oraselor si cetatenilor.

Orice alta idee prin care incurajezi folosirea inteligenta a mijloacelor de transport
Orice actiune care contribuie la stimularea utilizarii mijloacelor alternative de deplasare in oras (lasand in plan secundar automobilele).

INSCRIE INITIATIVA IN CONCURS

Completeaza formularul urmator si primul pas e deja facut.