Initiativa MobilityWeek.ro

Cu toate ca multi dintre noi se plang ca marile orase ale Romaniei si Bucurestiul in special sunt aglomerate, nimeni nu prea face nimic pentru a scapa de aceasta problema. Pana sa asteptam autoritatile sa rezolve aceste probleme, consider ca ar trebui sa facem noi, cetatenii, ceva in privinta aceasta. Si primul lucru ar fi sa mergem mai rar cu masina personala. Sunt persoane care depind de ea, dar nu vorbesc despre ele. Ci despre persoanele care coboara din bloc si au statia de metrou in fata lui sau la maxim 200 m, care au transport in comun care vine foarte repede si legaturi rapide intre mijloacele de transport si care pot ajunge la serviciu in 20 min sau maxim 30 minute. Si cu toate acestea, prefera sa stea mai bine de o ora in trafic, consumand aiurea combustibil si poluand, cand ar putea foarte bine sa nu isi mai faca nervi si sa aleaga transportul in comun. Iar in continuare am sa va vorbesc despre initiativa MobilityWeek.ro.

Insa, pentru aceste persoane, comoditatea primeaza si avem toti de suferit. Aceste lucruri sper ca se vor schimba in cateva zeci de ani, pentru ca prea curand nu vad solutii. Totul pleaca de la educatia si logica tuturor cetatenilor.

Din fericire, exista anumite initiative care isi propun sa educe toti cetatenii din acest punct de vedere si sa invite la dialog autoritatile si reprezentantii cetatenilor, pentru a ajunge la un punct comun in privinta: transportului public, transportului cu bicicleta, mersului pe jos, poate si ziua fara autoturisme (in alte 40 de tari deja s-a implementat cu succes), mobilitate si sanatate si drumuri verzi.

Consider ca ar trebui si Bucurestiul sa fie pe lista oraselor care incearca sa reduca traficul de automobile si sa incurajeze cetatenii sa mearga pe jos cand pot, sa mearga cu bicicleta (construind piste de biciclete), sa incurajeze transportul in comun prin modernizarea bazei auto si nu numai si multe altele.

Insa pana cand o sa vedem schimbari de la autoritati, trebuie sa vedem schimbari de la cetateni. Mai multe despre MobiliyWeek poti sa vezi pe Facebook.

Voi ce credeti ca ar trebui sa facem noi, cetatenii din Bucuresti pentru a decongestiona traficul si ce parere aveti despre MobilityWeek.ro?

Sursa: http://www.andreea-sedna.eu/initiativa-mobilityweek-ro/

Feb, 28, 2017

0

SHARE THIS