Fara motor!!!

Vorbeam saptamana aceasta cu un prieten la cafea, de traficul greu din Bucuresti, si despre cum s-ar putea schimba fata orasului, daca efectiv toti, ne-am luat o bicicleta, si am renuntat la masini, macar pentru o zi. Oare nu ar fi mai bine pentru noi toti? Zero poluare fonica, zero poluare a aerului si fara ambuteiaje. Vlad chiar mi-a spus, intra pe MobilityWeek.ro, si poate ai sansa sa vezi cum ar fi, daca am renuntat la masini.

Vlad mi-a spus ca ar trebui sa profitam de Saptamana Europeana a Mobilitatii, ca sa aducem o schimbare. Intrucat aceasta Saptamana Europeana a Mobilitatii, reprezinta o buna ocazie ca partile interesate la nivel local, grupuri de biciclisti, scoli, simpli cetateni, sa se intalneasca si sa discute despre mobilitate si calitatea aerului, si sa gaseasca novatoare pentru reducerea utilizarii automobilelor și a emisiilor produse de acestea si sa testeze noi tehnologii sau masuri de planificare.

Eu personal cred ca utilizarea bicicletei in Bucuresti, ar fi solutia optima pentru tot ceea ce inseamna ambuteiaje si trafic ingreuntat. Sa nu mai vorbim de poluare. Probabil ar deveni unul dintre cele mai curate orase, avand in vedere numarul mare de masini care polueaza zi de zi, dar si numarul mare de parcuri care se afla in Bucuresti. Cu siguranta, ar fi altfel. Calitatea vietii ar creste fara indoiala. Cred ca cel mai bine este promovam o astept de actiune ca “utilizarea bicicletei in Bucuresti” sau “Saptamana Europeana a Mobilitatii” pe Facebook. Astazi totul porneste pe internet. Adunari, marsuri, petreceri, proteste, toate pornesc de pe internet.

Saptamana Europeana a mobilitatii ofera oamenilor oportunitatea de a medita pe marginea adevaratei utilitati a strazilor din orașe și de a dezbate solutii concrete de combatere
a anumitor provocari, precum poluarea aerului și poluarea fonica, ambuteiajele, accidentele de circulatie si problemele de sanatate.

Un astfel de proiect este realizabil, dar pentru ca el sa devina realitate, trebuie ca noi toti sa ne implicam, chiar daca o mare responsabilitate o au unitatile de conducere. Noi putem renunta la masina si sa ne luam fiecare o bicicleta, in timp ce unitatile de conducere, primariile, se gandesc, cum manageria inteligent traficul intr-un oras, astfel incat sa vorbim de un trafic inteligent.

Sursa: https://losty88.wordpress.com/2017/01/29/fara-motor/

Feb, 28, 2017

0

SHARE THIS