EMW-2017

 
Fiecare editie EUROPEANMOBILITYWEEK se concentreaza pe o tema speciala referitoare la mobilitatea durabila in mediul urban. Autoritatile locale (primariile), scolile, ONG-urile si companiile sunt invitate sa organizeze activitati pentru cetatenii oraselor europene pe baza acestei teme. De asemenea, ele sunt incurajate sa lanseze si sa promoveze masuri permanente care sa sustina tema.

Tema EUROPEANMOBILITYWEEK a acestui an se concentreaza pe conceptul de a imparti.

Folosind forme comune de transport, putem reduce costurile si putem diminua amprenta de carbon. Mai mult decat atat, putem intalni oameni noi cu care putem socializa, astfel incat sa ne facem calatoria mai placuta.

Tehnologia inteligenta, cum ar fi aplicatiile si platformele online, ajuta deja la cresterea eficientei mobilitatii, la economisirea banilor si la protectia mediului. Noile aplicatii au facut mai usor ca oricand sa ne gestionam impreuna mobilitatea.

Studiile arata ca integrarea mobilitatii partajate poate avea un impact pozitiv asupra oraselor noastre: fiecare masina partajata, de exemplu, preia aproximativ 15 autoturisme particulare de pe sosea.

Impartirea ne permite, de asemenea, sa amestecam mai usor tipurile de transport. Condusul, ciclismul, transportul public - toate sunt posibile atunci cand impartim.

EUROPEANMOBILITYWEEK 2017 va fi sarbatorita sub tema "Mobilitate curata, comuna si inteligenta", folosind apelul la actiune "Impartirea va aduce mai departe".
Daca esti primarie, scoala sau ONG inscrie o initiativa care sustine tema EUROPEANMOBILITYWEEK si intri automat in concursul care poate aduce pentru tine si colegii tai un premiu! (laptop, video proiector sau imprimanta)

 

Jul, 19, 2017

0

SHARE THIS